Informationsmöte 2015-05-05

Smedjebacken Energi Stadsnät ordnar informationsmöte angående fiberutbyggnaden i Harnäs i klubbstugan tisdag 5 maj kl 18:00

Se nedan informationsmail från Jan N.

Fiber i Harnäs                                                                                                  2015-04-28

Nästa vecka börjar grävningarna i Harnäs. Vi kommer börja på Norsbergsvägen och fortsätta ner mot Idrottsvägen och Nyängsvägen. En skylt placeras i tomtgräns dit slangen fastighetsägarna själva ska gräva. Smidigast är det om slangen redan är på plats när vi kommer med vår slang. Då kan vi skarva ihop slangarna och återställa samtidigt.

Skylten kommer vi lägga på er gård och sedan får ni slå ner den i tomtgräns där ni själva önskar att vi ansluter. Om det är en olämplig plats av någon anledning kommer vi kontakta er och föreslå en bättre plats. Slangen som ska grävas över egen tomt kommer finnas vid vårt upplag vid dagiset eller där grävningarna pågår. Det går även bra att hämta slang vid vårt förråd på Gunnarsvägen 7 i Smedjebacken. Öppettider 7-15.30, lunch 12-12.30.

Slangen Ni gräver ner ska räcka till skyltens placering i tomtgräns plus två meter extra, och in i huset till den plats modemet ska monteras.

Om slangen ska gå upp på fasaden skall den skyddas mot solljuset av en plåt/kabelskydd eller liknande.

Dokumentera var slangen är grävd med en enkel skiss och lämna till oss. Då för vi in det i vårt kartsystem för framtida behov av kabelutsättning.

Grävanvisning slang

Slangen skall grävas ner ca 30-50cm djupt i ytor typ gräsmattor och minst 50cm under bilinfarter. Det är noga att slangen ligger plant och rakt och inte ”ormar sig fram”. Vi kan tipsa om att en grövre slang kan skjutas på vår 7mm grova slang. Då underlättar det er grävning och återfyllning och fiberslangen ligger skyddad. Sådan slang finns att köpa på byggvaruhus bland annat.

På tisdag den 5/5 kl. 18:00 kommer vi finnas på plats vid klubbstugan och visa kartor över grävningarna, svara på frågor och dela ut slang och skyltar.

När alla slangar till respektive kabelskåp är på plats och även grävningarna över egna tomter är klara kommer vi och blåser in fiberkabeln. När ett kabelskåp är helt färdigt kan vi börja med driftsättningarna i de husen som matas från det skåpet. Driftsättningarna beräknas påbörjas efter sommaren.

P.S.

Har ni en granne som kanske vill med men inte skickat in avtal så be honom kontakta oss omgående.

Hälsningar

Smedjebacken Energi stadsnät

Epost: jan.nordkvist@seab.smedjebacken.se