Meddelande från Smedjebacken Energi Stadsnät, 2015-05-06

Från Jan Nordqvist, Smedjebacken Energi Stadsnät

2015-05-06

Hej

Igår var vi och träffade ett flertal av alla som ska ha fiber i Harnäs. Det delades ut slang och markeringsband och det diskuterades fiberfrågor. En sak som flera frågar är när slangen ska vara på plats på egen tomt. Svaret är att det är bra om slangen är på plats när vi kommer och gräver ner slangen utefter gatan. Om man inte hunnit gräva den före vi kommer så löser vi det med.

Vi börjar gräva nu en kort sträcka på Snövitvägen 8-12 där en mur just nu byggs. Sedan fortsätter vi utefter Norsbergsvägen och Idrottsvägen och Nyängsvägen. Det tar ett par-tre veckor att gräva. Ungefär v24 börjar vi gräva på Askungevägen och Snövitvägen. Därefter är det dags för Bäckvägen,Klockarvägen och Törnrosavägen. Eventuellt hinner vi inte börja där före vår semester.

Under v29-32 har vi semesterperiod och då gräver vi inget.

V33 fortsätter grävningarna igen.

Fiberblåsning sker vartefter alla slangar är klara från respektive kabelskåp och ihopskarvade med slangarna över egen tomt.

Driftsättning av fastigheter påbörjas i september och sker löpande vartefter kabelskåpen blir kompletta med kablar till respektive fastighet som det omfattar.

Detta är en grovplanering som kommer justeras vartefter vi ser hur fort arbetet framskrider. Uppdateringar mm lämnas här och på Harnäs hemsida: http://storharnas.se/fiber/

För de som ännu inte fått slang och band kommer det finnas att hämta vid vårt upplag vid dagiset eller på vårt förråd på Gunnarsvägen 7 ( bakom OKQ8)

Hälsningar

Smedjebacken Energi stadsnät

Epost: jan.nordkvist@seab.smedjebacken.se